Vrijwilligerswerk / Stages

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen in Oeganda? Terecht!
Heb je interesse om je schoolstage te doen in Oeganda? Terecht!

Oeganda is een ongelooflijk mooi land met veel opportuniteiten en veel kansen. Welke achtergrond of opleiding je ook hebt, door onze contacten in Oeganda kunnen we steeds de juiste plek voor je vinden.

We richten ons bij het zoeken op de regio van Masaka (thuisbasis van Lenke & Reggie). Masaka is een kleine stad die dichtbij de hoofdstad (2u rijden) en de nationale luchthaven (3u rijden) ligt.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Allerhande informatie i.v.m. vliegtickets (wanneer en bij wie boeken), welke inentingen, visum, veiligheidsinformatie, wat neem je mee, geldzaken… ;
  • Informatie voor thuisblijvers (wie te contacteren in dringende gevallen);
  • Pick-up van de luchthaven indien gewenst;
  • Boeking slaapplaats bij bvb “Villa Katwe” of elders;
  • Nederlandstalige contactpersoon ter plaatse;

Wat verwachten wij van jou?

  • Een grote mate van zelfstandigheid. We begeleiden je, maar we houden niet je hand vast. Je moet zelf stappen durven nemen.
  • Vragen staat vrij en is vooral belangrijk in een omgeving als Afrika. Alles gaat anders dan je gewend bent, de indrukken zijn intens en geen enkele vraag is belachelijk. Wij staan klaar voor jou, maar we kunnen het niet ruiken als er iets niet goed gaat. Dus laat het aub weten, wat dan ook.

Voor het zoeken van een juiste plek en de basis ondersteuning (rondleiding, regelen vervoer en verblijf, begeleiding) in Oeganda zelf, vragen wij een éénmalige bijdrage van 150 euro (deze zal volledig geïnvesteerd worden in één van onze projecten) per persoon.

Eventuele overnachtingen, safari’s, … kunnen ter plaatse betaald worden.

Overtuigd om vrijwilligerswerk te doen?
Contacteer ons!